Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Fysisk Træning - Introduktion

I dette tema lærer du

  • Enkle øvelser til at varme op som start på din træning
  • Hvordan du kan træne styrketræning - på land og på vandet
  • Hvordan udholdenhedstræning kan integreres i din kajakroning
  • En enkel tilgang til at lave et træningsprogram.

Beskrivelse

David Tetzschner fra www.getfit.nu forklarer om fysisk træning målrettet havkajakroning. David har en baggrund indenfor konkurrencesvømning, fitnesstræning, biologi- og idrætsuddannelse og ikke mindst, kajakroning, hvor han har vundet DM i rul og kajaksurf.

I temaet gennemgåes de fire overordnede elementer der tilsammen udgør kernen i træningen:

  1. Opvarmning
  2. Styrketræning
  3. Udholdenhedstræning
  4. Træningsprogrammer og skadesforebyggende træning.

Gennem temaet får du inspiration til hvordan du kan træne, så du bliver en stærkere og mere udholdende kajakroer, med øvelser til styrke- og udholdenhedstræning, og tips til hvordan du sammensætter øvelserne til dit eget træningsprogram.

Øvelserne vi har valgt til dette tema, er et udvalg blandt mange træningsøvelser og -systemer. Derfor kan der sagtens være mange alternative træningsøvelser som er værd at overveje - men som et grundlæggende princip er det vigtigt at have fokus på de krav som havkajakroning stiller til kroppens fysik, og træne efter dem.

Temaet er for dig der gerne vil træne til at komme i bedre form, og på den måde opnå større muligheder for at ro kajak, både i forhold til vejr, distance og tid på vandet. Vi arbejder med enkle øvelser som alle kan være med på.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk