Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Vinterroning - Introduktion

I dette tema lærer du:

  • Hvordan du kan gribe turplanlægning på vinterturen an
  • Hvad du skal være særligt opmærksom på i din risikovurdering
  • Hvilke afkølingsmekanismer der er på spil
  • Hvad du skal være opmærksom på for at spotte symptomer på hypotermi
  • Hvilket udstyr og påklædning der giver dig en komfortabel og sikker vintertur i kajakken

Beskrivelse:

I 6 af årets 12 måneder, er vandtemperaturen i Danmark under 10 grader. Tænk på hvor mange gode tur-muligheder du kan få ved også at udnytte at du kan komme på vandet om vinteren.

Men - er det forsvarligt at ro havkajak om vinteren? Det mener jeg helt klart at du kan gøre det til. Det er en kalkuleret risiko som med alt andet vi foretager os i kajakken - du skal selvfølgelig tage en række bevidste valg om rute, påklædning og egne grænser i forhold til vejret, så kan vinterroning sagtens gøres både forsvarligt og give dig helt fantastiske turoplevelser.

Temaet om Vinterroning giver dig viden og værktøjer til at forlænge kajaksæsonen, i en systematisk og overskuelig guide. Det er specielt relevant for dig der skal i gang med vinterroning, eller bare som en genopfriskning sidst på efteråret, når den kommende vintersæson nærmer sig.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk