Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Video hakker eller stopper i Crowdcast-webinar

Hakkende video i crowdcast kan skyldes at video (på vej fra crowdcasts servere ud til den enkelte webinar-deltager) er kommet ud af trit med lyden. Det kan forekomme, fordi lyd- og billed-data sendes som to separate datastrømme.

 

Løsning nr. 1: Genindlæs webinar-siden.

Hvis du deltager fra en browser, så start med at gen-indlæse siden. Det er det aller-simpleste du kan gøre, og måske får det video og lyd på rette spor igen med det samme.

 

Løsning #2: Sæt Crowdcast i Compatibility Mode

Hvis problemerne fortsætter, kan du sætte Crowdcast i "compatibility mode". Det kan du gøre ved at klikke på "Get audio/video help" linket nederst til venstre i crowdcast:

 

Du kan også sætte crowdcast i compatibility mode helt simpelt, ved at tilføje "?hls=true" for enden af URL-adressen:

F.eks. sådan her:

https://www.crowdcast.io/e/kajakenergi-qgis?hls=true

 

Løsning #3: Skift browser/enhed/internetforbindelse

Denne løsning er lidt mere besværlig, men prøv alligevel et eller flere af disse forslag:

  • Åbn webinar-linket i en anden browser (Chrome og Safari plejer at virke godt)
  • Hvis du deltager fra mobil eller tablet, så skift til en PC (eller omvendt)
  • Hvis du har andre internetforbindelser så skift til en anden. Mobildata kan godt være for langsomt til at køre videostreaming.

 

Hvis det fortsat driller: Tæl til 10 - og sig "pyt". 

Hvis crowdcast og videostreaming virkelig driller, så træk vejret, tæl til 10 og sig "pyt". Det er bare teknik!

Der er mange elementer af live video streaming der kan gå galt, og det vil vi opleve - før eller siden. Fejlen kan også ligge på min eller crowdcast's side, så hverken løsning #1 eller #2 virker.

Lad det ikke skabe stor frustration hos dig, hvis crowdcast og webinars driller. Det gør de for os alle en gang imellem. Brug tiden på at se et Kajakenergi-tema i stedet, tage en runde træning - eller gøre noget andet du sætter pris på!

Sidst opdateret 29/09-2020.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk