Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Hvorfor lære navigation?

Dette tema introducerer navigation "unplugged", og sætter spot på kort og kompas-arbejdet. Filosofien er at holde dit navigationsarbejde så simpelt som muligt, undgå elektronik, og planlæggge før du sætter dig i kajakken, så du har en "sejlplan" at holde dig til og justere på undervejs.

Hvorfor er navigation en vigtig færdighed for dig som kajakroer?

  • For at kunne færdes "på udebane" i nyt farvand.
  • Så du ved hvor du kan forvente at være i sikkerhed for anden skibstrafik.
  • Det giver overskud på tur, fordi det er lettere at ændre på en plan du har, end at skulle opfinde planen når først der opstår problemer.
  • I en rednings-situation kan du fortælle redningstjenesten mere præcist hvor du befinder dig (eller næstbedst: Din sidst kendte position!)

Navigationsarbejdet kan med fordel trænes på land, så du bliver sikker i at bruge kort og kompas effektivt og hurtigt - så går det meget nemmere at flytte teknikkerne med ud i bølgerne! Vinteren er et glimrende tidspunkt at træne navigation på - også for dem som holder pause med ro-turene.

Hvad med strøm og tidevand?

Teknikken i dette tema dækker navigation i farvand, hvor der er ingen eller begrænset tidevand og strøm (dvs. størstedelen af det danske kajakvand). 

Skal du ud og ro i områder som f.eks. vadehavet med mere komplicerede strøm- og tidevandsforhold, skal din turplan udvides med information om strøm og tidevande, og tage højde for strømmens påvirkning på din rute og tur-niveauet.

Du kan finde meget mere info om disse emner i Kajakenergi-temaet om Tidevand.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk