NDK Romany Sport RM PE

Hej

Jeg vil høre om der er nogle af jer, der har erfaring med NDK Romany Sport RM PE?

Jeg har allerede en P&H Cetus HV og skal have mig en ekstra kajak :-) Så jeg tænkte at jeg skal have noget mere manøvredygtigt og gerne en plastikkajak, så den kan holde til lidt ekstra. 

Hvad er jeres erfaringer med den? Hvad er godt? Hvad er skidt?

Jeg kan tilføje, at jeg ror på IPP4-niveau (eller skal til eksamen her i oktober, så det vil tiden jo vise) og er instruktør 2. 

Bh Simon

2 kommentarer

Tue Olesen Admin KE-PREMIUM

Hej Simon 

Jeg har prøvet den ganske kortvarigt et par omgange som en "låner" og for mig står den som en god plastik-havkajak. Givetvis mere manøvredygtig end Cetus HV alene på grund af længden. Den er bygget som en plastik-version af Romany Surf, så den har ret meget benplads og højde under dækket.

Positivt:

 • Plastik-kvaliteten er stærk og god. 
 • Glasfiber-cockpitkarmen gør at spraydecks sidder godt og tæt.
 • Glasfiber-sædet er samme standard som NDK glasfiberkajakker.
 • Fravær af "snackluge" så du i stedet kan montere en Under Deck Bag
 • Balancerede og forudsigelige manøvreegenskaber og masser af stabilitet.
 • Lugekarmene er skruet i skroget, og lugerne er runde = gode odds for vandtætte pakrum
 • Gennemtestet design og kvalitet.


Negativt: 

 • Vægten - det er en plastkajak i den tungere ende. Det mærkes på acceleration i bølgerne, og når du skal bære den rundt på land.
 • Topfarten på fladt vand - ikke verdens hurtigste kajak (men det er heller ikke det den er bygget til).
 • Jeg har oplevet at undersiden af cockpitkarmen på visse eksemplarer havde nogle halv-skarpe kanter og virkede til at være lidt lemfældigt fuget i. Vandtætte, ja - men finishen kunne være bedre. Tjek det eksemplar du ønsker at købe, for hvordan det ser ud. Det kan nemt have ændret sig til det bedre!


Alternativer: Andre plast-kajakker der også giver gode surf/bølge egenskaber.

 • P&H Delphin 155
 • Valley Gemini SP


Bedste hilsner, Tue


PS. Husk at træne meget i netop den kajak du skal til IPP4 prøve i, så du kender den ud og ind, i de forhold prøven kører i. Sidste-minuts-ændringer i grej-valget og særligt en udskiftning af kajakken er en kalkuleret risiko. Ofte er det bedre at gå til prøve med et kendt udstyr (gælder både kajak, pagajer og alt muligt andet)

Læs mere
Læs mindre
Simon Holm KE-PREMIUM

Hej Tue

1000 tak. Meget nyttigt med pros & cons. Godt at høre at det er en ordentlig kajak.

Gemini bliver desværre for lille til mig og Delphine 155 er vist i restordre (i hvert fald her i området). Men det lyder jo også til at være en fin kajak som supplement til min cetus. Og ja, god pointe i ikke at skifte udstyr før IPP4 prøve. Det var absolut heller ikke planen. Er ret glad for min Cetus. Har bare brug for en kajak mere ;-) 

Bh Simon 

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk