Holder til Garmin 64st

Til at placere min Garmin 64st på mit lugecover foran på kajakken ( Zegul Bara ) mangler jeg en holder, som denne ”Suction Cup Window Mount Holder for Garmin GPSMAP 62 & GPSMAP 64 series” og som kan bestilles utallige steder i udlandet, bl.a. her:  

https://www.ebay.co.uk/itm/Suction-Cup-Window-Mount-Holder-for-Garmin-GPSMAP-62-GPSMAP-64-series-/141582707710

Har indtil nu ikke fundet et sted herhjemme som har en sådan. Skulle der være én der evt. har en anden løsning på en holder foran på kajakken og som sidder sikkert fast. Pt. har jeg urholdermodellen med to sugekopper, men den passer dårligt på kajakken.

Hilsen,

Torben,Køge

4 kommentarer

Hej Torben

Jeg vil pege dig i retning af at kigge på RAM Mounts - det er et fleksibelt system hvor du selv kan opbygge en holder der passer til det du har brug for.

f.eks. siden https://www.grejmontering.dk har delene:

Prismæssigt ligger RAM Mount løsningen i den høje ende, men det er til gengæld holdbart, lækkert konstrueret, og RAM Mounts er et fleksibelt system hvor du kan udskifte holderen med f.eks. en kamera-holder (gopro eller skrue-adapter).

Hvis du vil gå "mega billigt" så er der gør-det-selv løsninger som denne at lege med - men den tager tid og kræver selvfølgelig materialer at bygge, og finish'en på den er klart mere "rå og upoleret" :-)


Et par overvejelser om monteringen:

  1. Vandtæthed: I forhold til beskyttelse af din GPS, så kræver RAM Mount holderen at du bruger GPS'en uden at have den pakket ind i en drybag. Garmins 64-serie er bygget "vandtæt" men vær opmærksom på at der stadig er nogle ret simple gummipakninger bagpå ind til USB-stik osv., der skal holde vandtæt.
  2. Flytbarhed: Hvis du skruer beslag fast i snackluge-dæksleet på din kajak, så er det svært at flytte holderen med over på andre kajakker. Der kan en sugekop-base være mere velegnet (dem laver RAM mounts også)
  3. Bølger, redninger, andet grej: Jo mere fastmonteret grej du har på fordækket, desto mere kan komme i vejen ved redninger, og når du skal håndtere kajakken på land og i bølger. Ikke dermed sagt at det er en dårlig ide at have GPS'en siddene fastmonteret, hvis det f.eks. giver dig noget i forhold til din træning at kunne følge med på hastighed, på et kort eller lignende, men være opmærksom på om det giver andre begrænsninger.

 

Jeg håber det er input der kan bruges, og du kommer i retning af en god løsning!

 

Mvh,
Tue

Læs mere
Læs mindre

Hej Tue,

Tak for dit hurtige svar.

Jeg har kigget nærmere på RAM mount løsninger og det ser absolut solidt og gennemført ud, med et hav af kombinationsmuligheder. Hvorfor man så ikke har netop den type holder med som på det billede jeg vedhæftede, kan man undre sig over, når den trods alt findes overalt i verden, men altså ikke i Danmark.

Skidt nu med det, så bortset fra dem du har udpeget som en mulig løsning, så skal det for mit vedkommende være med sugekop mount, (RAM 224-1U ) idet jeg har en basisplade på frontlugen hvorpå jeg af og til har mit kamera påsat med sugekop, hvilket har virket upåklageligt i snart 4 år.

Dine 3 punkter er taget af notam, og dét med vandtætheden er jeg opmærksom på. Mit anvendelsesbehov med 64st er blot at have den med på længere ture og i rimelig roligt vejr / (fornøjelsesturer), ellers bliver den gemt væk.

”Mega billig” modellen springer jeg over, men absolut en løsning, hvoraf jeg selv har overvejet andre og som også ville være mere ”rå og upoleret”. J

Tak for svaret og for inputs.

Bedste hilsner,

Torben

Læs mere
Læs mindre

Hej Torben

Jeg har købt en Garmin marineholder til min 64S hos Marinetorvet, denne er til at skrue fast, men har valgt at lime den på dagturslugen. Denne løsning skal prøves i næste uge, hvor jeg vil ro rundt om Lolland

Mvh

Palle

Læs mere
Læs mindre

Hej Palle,

Super. Den havde jeg godt lagt mærke til, men da Garmin 64st ikke stod opført ( kun 62 ), antog jeg den som ikke egnet, men nu kan jeg se din 64 sidder der. Har så lige set at 62 jo er identisk, fysisk med 64, så jeg bestiller et stk. Tak for det og rigtig god tur Lolland rundt – spændende.

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk