Kajakenergi Medlemsforum

Ro-teknik og Sikkerhed

Kajakroning bliver kun sjovere af at teknik og sikkerhed spiller med.

Har du fundet på en inspirerende ide, du har lyst til at dele?

Eller træner du på emner, som du vil have hjælp eller ideer til?

I denne del af forum snakker vi om alt der handler om roteknik, sikkerhed og redninger.

 

Handikap og kajak

Hej

Jeg tror har set et sted, at der var danske klubber, der gjorde noget særligt for at give folk med handikap mulighed for at ro kajak.

Vi har nu en, der er blind (helt blind så vidt jeg), som gerne vil komme og ro med os, sammen med sin mage. Vi har ikke to-personskajakker, men klubbens kajakker er meget stabile, så jeg tænker, at det måske kan lade sig gøre på fladt vand og i beskyttet område, hvis vi er meget opmærksomme og snakker alt vedrørende sikkerhed godt igennem før vi går igang.

Har...

Heel hook med padlefloat som Solo redning

Er der nogle klubber som har erfaring med heel hook med padlefloat på deres begynderhold? Nogle som har erfaring med den som almindelig selvredning på havet for frigivne?

Roning i bølger fra siden

Hej Tue og alle jer andre

Håber I kan hjælpe mig med mit spørgsmål. Er begyndt at ro rundt om de sjællandske øer men er meget usikker på hvordan jeg skal ro når jeg får side bølger. Skal man ro længer ude på havet eller skal man ro ind til stranden og ud igen så jeg skiftes til at have bølger i ryggen og forfra.

Håber du/i kan komme med et godt råd.

Instruktør-hjælp

Hej Tue,

Vi har lige afholdt IPP2 kursus på Fanø i weekenden, og vejret var jo nærmest til IPP4 - men alle fik en fin weekend, og vi øvede i aftes igen og har en øveaften på torsdag.

Et par af damerne på holdet har noget besvær med at komme op på kajakken, når de skal lave selvredning.
Vi har instrueret i redningen med at holde pagajen ret bag cockpit’et med flyderen vinkelret ud fra kajakken; på denne måde “hopper” de op på bagdækket, som i min verden skulle være den letteste måde at komme op...

Besværlige landinger med Tilskadekomne eller Bevidstløse kajakroere

Mikkel Kjær Grindsted har delt dette spørgsmål:

Er der nogle af dine videoer/webinarer hvor du snakker om landinger med en skadet eller bevidstløs roer?

Scenariet jeg har i hovedet er at en skadet/bevidstløs roer skal fragtes fra vandet op på stranden i IPP4 forhold. Den skadede roer kræver konstant støtte fra en anden roer, da han ellers ikke kan holde balancen i kajakken.

Som jeg ser det er der en masse risikofaktorer i at lave en landing med sådan et setup. Har du nogle tips til dos and dont’...

IPP4 spørgsmål

Hej

Jeg er i gang med at forberede mig på en IPP4 prøve og sidder i den forbindelse inde med 2 spørgsmål.

1. Hvad er erfaringen med at bruge husholdsningsfilm som hurtig reparation af en hullet kajak på vandet? Virker det og vil det blive accepteret som løsning på IPP4?

2. På hvilken måde transporterer man bedst en svømmende roer der har mistet kontakten med sin kajak på dækket eller i stævnen? Er en af metoder mere rigtig end den anden?

Vh. Mikkel

Kant og IPP3

Hej Tue.

Vores klub hvor jeg til dagligt sejler i, ligger i et meget beskyttet rovand, og det er derfor nemt at arbejde med kant osv. Vi er igang med et IPP3 forløb, hvor vi i går var ude i gode forhold med 1-1,5 m bølger. 

Jeg føler her at min kant bliver udfordret, og ikke bliver en naturlig del at min manøvreteknik. 

Jeg søger derfor gode råd til at arbejde mere med kant, så den sidder naturligt, i alt slags vejr. 

Redning af bevidstløs roer

Hej Tue

Jeg træner , at rulle en bevidstløs roer op, som bliver i kajakken. De fif og råd du giver i dine temaer, synes jeg , jeg har forsøgt, dog uden held. 

Jeg kan ikke rulle en voksen mand op, så har du flere fif i ærmet?

- kan ikke komme langt nok ind over den omvendte kajaks bund og få fat i cockpitkanten og mandens skulderstrop på svømmevesten

- hvis en anden kajakroer står i vandet ved siden af og tipper den bevidstløse lidt op over vandlinjen, er mine arme for korte til få et aktivt...

Indstilling af fodspark

Preben Jørgensen spørger:

Vi har snakket om hvordan fødderne skal være på fodhvilerne og hvor knæene skal være ved almindelig fremad roning, kan ikke finde noget om det, kan du hjælpe?

Hilsen Preben

Surf og kropstrim

I temaet om Bølger og surf (omkring 06:40 minutter inde) kan du høre om kropstrim som en af metoderne til at styre kajakken på bølgen. 

Hvad er kropstrim?

Det er lige som en speeder:

  • Du læner dig fremad for at få mere fart på
  • Du læner dig bagud for at bremse


Jeg fandt denne video som et virkelig godt eksempel på kropstrim (I tell people “don’t use a greenland paddle” at Surge).

Det ikke verdens allerstørste bølge, men den kræver præcision, balance og kontrol for...

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk