Kajakenergi Færdighedsforløb

Online-undervisning med instruktørkontakt, der giver udvikling i din kajak.

 

Hvordan udvikler du dine kajakfærdigheder med interaktive online-forløb?

Sommersæsonen luer lige om hjørnet, og med den - masser af aktiviteter på vandet. Det er netop i den aktive del af sæsonen at du har rigtig gode forudsætninger for at træne nye færdigheder og øge dit niveau som kajakroer.

Men hvordan skaffer du dig ny viden, hvis det kursus du skal på, er måneder ude i fremtiden, holdet er fuldt booket, kurset er dyrt eller meget transportkrævende?

Hvad nu hvis du kunne få din kajakviden online, i overskuelige og strukturerede forløb? Hvor emnerne blev præsenteret i overskuelige bidder, med forslag til øvelser du kan træne på? Og med en instruktør som du kan kontakte for at få svar på dine spørgsmål?

Hør mere om Kajakenergi Færdighedsforløb

(klik for at se videoen)

Hvad kan du lære på færdighedsforløbene?

Hvert færdighedsforløb har et overordnet emne - se her:

  • Turledelse (start 4. maj)
  • Manøvrering (start 2. september)
  • Vinterroning (start 2. november)

Hvert forløb varer i 4 uger. Det er kort og overskueligt så du kan nå i mål, men langt nok til at du kan nå ud at træne ikke bare én, men flere gange, og nå at skabe nye erfaringer og rutiner i din kajakroning.

Lær kajakfærdigheder uafhængigt af tid og sted

Kombinationen af online-undervisning, selvstudie og din egen træning giver nye ideer og inspiration til at øve dig og blive bedre i din kajak.

Online-undervisningen kører i aftentimerne, en hverdag om ugen og kan ses live, eller som optagelse når du har tid. Du planlægger selv din kajaktræning efter din kalender og dagsrytme - det giver fleksibilitet.

Du får adgang til færdighedsforløbene ved at være medlem i Kajakenergi.  

Færdighedsforløbene i 2021

Januar: Navigation

Du opbygger erfaring med navigation efter søkort, med de simplest mulige instrumenter. Din forståelse for at arbejde med kort og kompas bliver udvidet, og din opmærksomhed på vandet bliver skærpet.

Den lavpraktiske tilgang med søkort, kompas og ur, skaber en solid forståelse for navigations-arbejdet.

Datoer: 7. + 14. + 21. + 28. januar 2021

Navigation - Færdighedsforløb

Marts: Fysisk Træning

Du bliver mere bevidst om hvordan din fysiske form og din evne til at ro kajak hænger sammen. Forløbet giver dig øvelser til træning på land og i kajakken, og du lærer at opbygge et simpelt træningsprogram.

Jævnlig træning med enkle øvelser åbner vejen for at kunne ro længere distancer, holde et højere tempo og forebygge skader.

Datoer: 2. + 9. + 16. + 23. marts 2021

Fysisk Træning - Færdighedsforløb

Maj: Turledelse

Forløbet giver dig træning i turlederrollen og erfaring med principperne for effektiv turledelse. Gennem eksempler sætter vi fokus på dilemmaerne som mange turledere oplever, og strategier til at løse dem. Forløbet giver dig også viden om hvordan turledelse bliver evalueret på danske kajakprøver.

Gennem dette forløb bliver du mere bevidst om den opgave, du har som turleder for andre kajakroere, og skaber erfaring med hvordan du løser den.

 

Datoer: 4. + 11. + 18. + 25. maj 2021

Turledelse - Færdighedsforløb

 AKTIVT LIGE NU 

September: Manøvrering

Spar kræfter og tid når du skal manøvrere din havkajak: På dette forløb træner du din forståelse af vindens hjælp til at gøre dine manøvrer effektive. Du skærper din kontrol over balance, kantning og læn, og øger din erfaring med hvornår læn og balance giver mening.

Teknikkerne og forståelsen du opbygger, gør at du nemmere kan styre din kajak derhen hvor du vil, forlæns og baglæns.

Datoer: 2. + 9. + 16. + 23. september 2021

Manøvrering - Færdighedsforløb

November: Vinterroning

På dette forløb arbejder vi med forståelsen for hvordan vinterroning kan udvikle dig som kajakroer, og du laver en plan for dine vinter-aktiviteter. Du får viden om hvordan din påklædning og tur-rutiner kan hjælpe dig med at holde varmen, og du øver dig i at vurdere risikoen og håndtere sikkerheden på dine vinterture

Forløbet giver dig et godt afsæt til at komme i gang med vinterroningen der følger de kommende måneder.

Datoer: 2. + 9. + 16. + 23. november 2021

Vinterroning - Færdighedsforløb

Du får adgang til færdighedsforløbene ved at være medlem i Kajakenergi.  

Deltagerne fortæller

Oplevelser fra tidligere færdighedsforløb

OnAdventure

“Det har været en god anledning til at repetere mine færdighedet, det foregår på en meget pædagogisk og rolig måde”

Havkajakinstruktør

OnAdventure

“Meget klart struktureret undervisningsforløb, hvor Tue både er tydelig på hvilke pointer der er centrale og der åbnes for spørgsmål.
Jeg kan særligt godt lide at Tue vender tilbage til de begreber undervisningen er bygget op over, som en form for repetition, det gør det nemt at huske”

Havkajakinstruktør

OnAdventure

“Jeg synes det er godt at få læring i små bidder og især at det kan genses så man lige kan repetere når man har tid, jeg synes det virker bedre for mig med video og læsning end læsning alene”

Havkajakroer

OnAdventure

“Jeg syntes det har været lidt af en øjenåbner, mange gode input til at arbejde med. Godt gået Tue, regner med at du har inspireret til et fornyet medlemskab”

Havkajakinstruktør