Igangværende Lektion
Kursus indhold

5. Flyt grænser under den kolde bruser

Her er dagens låge i Kajakenergi Julekalenderen om Vinterroning: Den indeholder en udfordring til dig der tør! Den kolde bruser giver dig mulighed for at træne kuldepåvirkning og lære gisperefleksen at kende - og lære at tøjle den. Her kommer jeg med ideer til hvordan du kan træne koldtvands-eksponering - og efter noget tid måske komme til at synes om det kolde gys!

Vinterroning Julekalender.005

Er du blevet inspireret af dagens afsnit - eller har du spørgsmål? Så er kommentarsporet åbent, og jeg følger op med svar!

5 kommentarer

Peder Thurøe

jeg bruger tørdragt . 

Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen Admin KE-PREMIUM

Tørdragt er en god plan når det kommer til vinterroning. Jeg er nysgerrig her - hvad gør du med din koldtvands-træning nu når du ror i tørdragt?

Mvh. Tue

Læs mere
Læs mindre
Søren Gommesen KE-PREMIUM

I forbindelse med vinterbadning har jeg lavet små svømmeture (cirka 2-3 minutter cirka tre gange ugentligt). Min fornemmelse er også, at det er blevet nemmere at opholde sig længere tid i det kolde vand. 

Tilvænningen til koldt vand er ikke bare en mental øvelse. Ved vinterbadning eller kolde brusebrusebade opbygges brun fedt. Brunt fedt er - modsat det hvide fedt - let omsætteligt og kan tilføres kroppen ved kuldepåvirkningerne. Der er en dansk forsker Susanne Søberg (kan følges på Instagram), som har påvist, at træning i koldt vand kan føre til opbygning af brunt fedt.Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen Admin KE-PREMIUM

Endnu et godt argument for at træne i koldt vand. Jeg vil kigge nærmere på Susanne Søbergs udgivelser - det er ud til at bogen "Hop i havet" kan være et godt sted at starte.

Læs mere
Læs mindre
Morten Vogelius

Hey jeg har leget med det kolde vand en del år efterhånden og sågar deltaget i issvømmer konkurrencer i udlandet 5 gange

Skal man virkelig træne det vil jeg anbefale at studere Wim Hof - The Iceman 😉

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk