Igangværende Lektion
Kursus indhold

22. Er du biased?

Her er dagens låge i Kajakenergi Julekalenderen om vinterroning:

Vinterroning Julekalender.022

Har du kommentarer eller spørgsmål? Så er kommentarsporet åbent for dine bidrag! Jeg læser med og følger op med svar!

Er du blevet inspireret af dagens afsnit? Så del det endelig med dine kajak-venner og få dem til at lytte med på julekalenderen!

2 kommentarer

Helle Eckmann KE-PREMIUM

Den du nævner her med "tillid og Ekspert Halo", den er jeg rendt i nogle gange, inden jeg fandt ud af, at jeg selv skal spørge mere ind til turens beskaffenhed, INDEN jeg beslutter om turen er passende til mit niveau og min komfortzone. Jeg har flere gange oplevet, at jeg halvvejs på turen, hvis den har været mere udfordrende end forventet har spurgt ind til resten af turen hos turlederen, så selv skal vurderer, om vi skal afbryde og vende om eller fortsætte🙈🙈 Og det er altså en svær ting at vurdere, som "relativ ny" roer uden at være nået til at kunne læse farvandet, strøm, vind mv.😅🤔

Noget af det jeg synes er vigtigt i forhold til den komfortzone er jo, at udfordringerne for at give endnu mere blod på tanden, helst skal være passende, så man ikke bliver overvældet af situationen.

Men rart lige at få sat lidt teori på mine egne erfaringer og observationer 🤗
Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen Admin KE-PREMIUM

Gode refleksioner, og jeg kan godt genkende oplevelsen med at tillid og ekspert halo kan trække både mig selv og andre ud i mere udfordrende forhold end færdighederne måske rækker til. 

Nogle gange har vi været nødt til at vende om før tid. Nogle gange har det været nødvendigt at ændre turplanen. Andre gange er vi bare kommet senere hjem end forventet. En sjælden gang er folk kommet hjem med knubs, skrammer. Og yderst sjældent, en skade der skulle behandles.

Et passende tur-niveau kan fint ramme efter at strække komfortzonen, det er der intet galt i, så længe at flokken er indforstået med det. Når der er en tydelig snak om det fra start, en tydelig italesættelse af at "nu gør vi det her fordi konsekvenserne er overskuelige" så er vi også gået et trin videre fra ekspert halo bias til en situation hvor risikovurderingen er mere italesat og åben.

Det er et spændende emne hvordan hjernen arbejder med at tage beslutninger :-)

Mvh
Tue

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk