Igangværende Lektion
Kursus indhold

12. Ror du alene eller med andre?

Her er dagens låge i Kajakenergi Julekalenderen om vinterroning: Tager du på vinter-rotur alene eller sammen med andre? Der er styrker og svagheder ved begge løsninger, og der er både sociale aspekter og sikkerhedsovervejelser bag beslutningen. 

Vinterroning Julekalender.012

Tip: Brug Sejlsikkert Alarm holder dine landkontakter opdateret

Den gratis app Sejlsikkert Alarm kan tracke din tur og dele et live track med din landkontakt - på den måde kan din landkontakt følge med i hvor du er på vandet. App'en kræver datadækning og GPS-signal, men kører med et lavt batteriforbrug så du kan være på vandet mange timer med en opladet telefon.

 

 

Har du kommentarer eller spørgsmål? Så er kommentarsporet åbent for dine bidrag! Jeg læser med og følger op med svar!

Er du blevet inspireret af dagens afsnit? Så del det endelig med dine kajak-venner og få dem til at lytte med på julekalenderen!

2 kommentarer

Helle Eckmann KE-PREMIUM

Hej Tue,

Lige præcis alle de her overvejelser har jeg haft endevendt inden jeg nåede frem til, at det var bedst, men også lidt skræmmende, at gå "solo" som vinterroer. Jeg nåede frem til, at der var for stor niveau forskel på min kunnen/erfaring og de få vinteroeres kunnen/erfaring i min klub udover, at jeg ikke er ret risikovillig som vinterroer i min første sæson. Så efter grundige overvejelser har jeg fjernet alle de "farlige" elementer fra min vintertræning og valgt Ribe Å som min "træningsbane". Især var det hårdt at skulle give slip på de sociale elementer, MEN jeg kunne mærke, at det var vigtigt at være i min komfortzone på et vand jeg kender, så derfor måtte det blive alene, men med den fordel at det er tæt på mit hjem. Efter 2 ture, hvor jeg nu selv er ansvarlig for at vælge grej og pakke kajakken + have en redningsplan, kan jeg mærke, at jeg er ved at blive tryg ved at drage af sted på alene. Men er også ved at blive klogere på antal km der er passende, med modstrøm den ene vej. 

Så tak for input, det er jo også vigtigt at kunne indse, at jeg selv er det svageste led 🙏🛶🛶😊

Mvh

Helle 

Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen Admin KE-PREMIUM

Det lyder til at have været en vigtig og nyttig række overvejelser du har været igennem - godt at du er et sted nu hvor du selv tager solo-ansvaret og sætter rammerne der passer til det -- tryghed og kendskab til egne grænser og er vigtigt når det kommer til sikker vinterroning!

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk