Igangværende Lektion
Kursus indhold

5. Flyt grænser under den kolde bruser

Her er dagens låge i Kajakenergi Julekalenderen om Vinterroning: Den indeholder en udfordring til dig der tør! Den kolde bruser giver dig mulighed for at træne kuldepåvirkning og lære gisperefleksen at kende - og lære at tøjle den. Her kommer jeg med ideer til hvordan du kan træne koldtvands-eksponering - og efter noget tid måske komme til at synes om det kolde gys!

Vinterroning Julekalender.005

Er du blevet inspireret af dagens afsnit - eller har du spørgsmål? Så er kommentarsporet åbent, og jeg følger op med svar!

2 kommentarer

Svend Mørk-Jensen
KE-PREMIUM
 

Hej vinterroere 

Vinterbader du, vil jeg skærpe anbefalingen mht. ikke at bade alene til, at du bør/må ikke bade alene, hvis du vil opføre dig ansvarligt. 

Man kan faktisk dø, hvis uheldet er ude, men er du sammen med en, kan det betyde forskellen på liv og død. 

I min klub har vi haft situationen i år, mens vandet stadig var nær 10 grader. Det var et spørgsmål om ganske kort tid, før det havde været slut, men fordi de var to, gik det godt.

Sker ulykken i hav eller fjord, og du samtidig driver væk og aldrig bliver fundet, kan der, så vidt jeg ved i værste fald gå 10 år, før der kan udstedes en dødserklæring - du kan jo være stukket af.

Det er meget længe for de efterladte  - både økonomisk og mht. at afslutte det kapitel og komme videre.V

Venli hilsen S

Svend Mørk-Jensen 

Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen
Admin KE-PREMIUM
 

@Svend Mørk-Jensen Tak for opfordringen. Det er klart at vinterbadning skal gøres med ansvarlighed.  Godt der var en snarrådig makker med i vandet i din klub.

Jeg håber og tror at lytterne i julekalenderen her tager sikkerheds-overvejelser, og tænker konsekvens. Der er masser af gode råd om vinterbadning der ude, og det går igen at bade med en makker.

Trygfoden deler råd om sikkerhed ved vinterbadning her - de er værd at læse. En vigtig pointe er 

[citat]
Som udgangspunkt kan alle raske mennesker vinterbade – også børn, men hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at spørge din læge til råds, inden du udsætter dig selv for det kolde gys.

Når det er sagt, så er oplægget her med at hoppe en tur under den kolde bruser, jo i den milde ende: Der er det meget nemt at styre situationen og træde ud af den hvis man får det skidt. 

Tak for det velmente råd, og tak for at du følger med her!

Mvh
Tue

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk