Igangværende Lektion
Kursus indhold

4. Fire akutte reaktioner i koldt vand

Her er dagens låge i Kajakenergi Julekalenderen om Vinterroning: Hvad er de første ting der sker når kroppen rammer koldt vand? Altså helt akut, inden hypotermien og kulderystelserne sætter ind? Der er fire reaktioner i spil som alle kan give sikkerhedsproblemer, men som du samtidig også kan øve dig i at håndtere med erfaring og godt grej. 

Vinterroning Julekalender.004

Er du blevet inspireret af dagens afsnit - eller har du spørgsmål? Så er kommentarsporet åbent, og jeg følger op med svar!

2 kommentarer

Jan Egil Kristiansen

Jeg kjøpte noen ørepropper på apoteket, som holder vann ute, men slipper lyden inn. Fungerte helt fint. inntil de ble våte – da forsvant lyden…  neoprenhetta mi fungerer godt til å holde ørene tørre. Men den demper også lyden,

Mot kalde fingre, er nok varme i resten av kroppen viktig? Hvis kjernen i kroppen fortsatt har varmeoverskudd, vil nok fingrene få tilført varmt blod? Overskudd på varme er nok ikke realistisk når jeg ligger i vannet. Men det skulle i det minste vøre litt overskudd mens jeg fortsatt padler?

Læs mere
Læs mindre
Henrik Stendorf KE-PREMIUM

Surfers ear øre propper, slipper lyd ind og beskytter mod kulde. koster ca 350 kr. men virker super godt. de kan sagtens bæres under neopren hætten.

Læs mere
Læs mindre

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk