Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Videoanalyse - Introduktion

Det lærer du i dette tema

  • Hvad videoanalyse kan bruges til - vist igennem tre eksempler fra det virkelige liv.
  • Hvilket kameraudstyr og software der kan gøre videoanalyse-arbejdet mere smidigt.
  • Hvordan du kan komme fra overblik til detaljer, igennem en struktureret arbejdsgangen med videoanalyse
  • Hvilke faldgruber du skal styre uden om - og hvordan.
  • Hvad du skal være særligt opmærksom på når du bruger Videoanalyse i din undervisning.

Du får også:

  • En gennemgang af hvordan de tre udvalgte apps til videoanalyse virker.
  • Et udvalg af videosekvenser, du kan øve dine analysefærdigheder på.


Beskrivelse

Videoanalyse kan give dig konkret og direkte brugbar viden til at forbedre din (eller andres) kajakteknik. Og det behøver ikke at være dyrt eller kompliceret at komme i gang: Du kan sandsynligvis starte med det kameraudstyr og den software du har til rådighed allerede nu, og begynde at opbygge erfaringer.

Temaet giver dig et overblik over det kameraudstyr og software der tager videoanalyse-arbejdet til næste niveau af effektivitet. Kombineret med de arbejdsgange som du bliver præsenteret for her, kan du begynde at bruge videoanalysen mere systematisk. 

Der er en række oplagte faldgruber eller ofte-sete-problemer, som er værd at kende. Hvis du bruger temaets overblik over dem, kan du styre uden om dem, og i sidste ende spare dig selv for mange timers frustrationer og manglende resultater.

Hvis du vil bruge videoanalyse i din kajakundervisning, er det vigtigt at være forberedt på de pædagogiske vinker - og her kan du bruge temaet til at finde ud af hvad du skal være opmærksom på. Brugt rigtigt, kan videoanalyse øve dine kursister i at blive mere selvstændigt lærende.

Det kan være lidt af en jungle at finde den rigtige app til at starte analysearbejdet på, så i temaet her får du også et hurtigt overblik over tre oplagte apps at starte på. Du kan hvordan de fungerer i praksis, og få mere viden om deres styrker og svagheder.

Den bedste måde at opnå resultater med videoanalyse, er gennem træning. Derfor får du en liste af udvalgte videosekvenser du kan starte ud på, når du skal i gang med at øve dig.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk