Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Sekskantet Tænkning - Introduktion

Tænk over hvor meget viden du har opbygget om kajakroning. Noget af den viden er fysisk, den sidder i kroppen som bevægelser og motorik som du måske ikke en gang tænker over. Men meget af din viden handler også om din forståelse af et område. Det er den viden du har, når du kender de centrale ideer og begreber, og ved hvordan de hænger sammen.

Tit er der åbenlyse sammenhænge: Du ved godt at påklædning efter vandtemperaturen hænger sammen med at forebygge hypotermi. Du ved godt at kropsrotation hænger sammen med effektiv fremadroning. Men hvad hvis vi nu tager al den viden du har, og smider det hele på bordet på én gang - kan du så sætte det i struktur, og forklare sammenhængene?

Øvelsen der ligger i at se sammenhængene og forklare dem, er nyttig til at fastholde din viden, og gøre den mere detaljeret, og det er lige præcis hvad dette tema handler om. Til at gøre det, får du metoden som på dansk kan oversættes til “Sekskantet Tænkning” - på engelsk “Hexagonal Thinking”. Det er en en metode der lader dig sætte ideer og begreber i forbindelse. Du kan bruge den for dig selv, og den lægger i høj grad op til at blive brugt som gruppeøvelse. Jeg har brugt den på kajakkurser og til workshops med stort success, og den mulighed må du ikke syde dig selv for.

I temaet her får du en gennemgang af de to trin i Sekskantet Tænkning, og en samling værktøjer og eksempel-kort der får dig godt i gang: Del 1 er at at indsamle og klassificere de ideer og begreber du kender til på et område af kajakroning. Del 2 er at finde og forklare sammenhængene i de ideer og begreber du har klassificeret Til sidst, får du en samling links til gode værktøjer som du kan bruge til at udvikle dine egne sæt af sekskantede "spillekort” - og færdige kort-sæt som du kan downloade og bruge direkte.

Temaet er for dig der allerede har roet kajak et stykke tid, og har opbygget et katalog af viden om ideer og begreber, som du gerne vil have sat i system. Du kan også bruge temaet hvis du laver kajakundervisning, og gerne vil sætte dine deltagere i gang med at reflektere og tænke kreativt og kritisk omkring deres viden, i et format der tager udgangpunkt i deres opfattelse og niveau.


Jeg håber du bliver inspireret og finder nye, interessante sammenhænge i din kajakviden!

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk