Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Reparation og Vedligehold af kajak - Introduktion


I dette tema lærer du:

  • Teknikker til at reparere og vedligeholde din kajak.
  • Hvilke materialer og værktøjer der er gode at have ved hånden.
  • Hvad du skal bruge i din værktøjskasse til kajakturen
  • Hvordan nødluge-løsninger virker - se en praktisk test af to løsninger


Beskrivelse: 

Forebyggelse er bedre end behandling – og vedligehold af din kajak er med til at forebygge besværlige skader på grejet når du er på tur. Samtidig holder du din kajak i topform, og en velholdt kajak holder længere (og holder salgsprisen bedre, når den dag kommer hvor du skifter kajak).

I dette tema får du viden om vedligehold og reparation af havkajakken, så du bliver til en mere sikker og uafhængig kajakroer – når du selv kan fikse småskader på grejet undervejs på turen.

Stranden og vandet er stedet hvor de midlertidige reparationer skal indøves. Nogle få, enkle og let tilgængelige materialer og værktøjer kan gøre forskellen på om det bliver en god tur, eller om turen slutter på grund af defekt udstyr. I temaet her får du tjeklister og inspiration til at sammensætte din værktøjskasse på turen.

På værkstedet kan der laves mere langtidsholdbare reparationer – Sikaflex-292i, epoxy og gelcoat er nogle af de materialer som kommer i spil for at lave stærkere reparationer – jeg viser dig eksempler på hvordan grundlæggende glasfiber-arbejde kan udføres. Det kræver øvelse at lave virkelig smukt – men alle kan lære at lave robuste, holdbare reparationer, som holder kajakken sejldygtig i mange år.

 Temaet er relevant for dig der har din egen kajak, eller er med til at vedligeholde kajakker i en klub, på en skole eller i et firma. Det er også relevant hvis du skal være turleder, hvor du kan være afhængig af at skulle reparere deltagernes kajakker undervejs på en kajaktur.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk