Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Stop Afkølingen - Introduktion

I dette tema lærer du:

  • Hvordan du stopper afkølingen - allerede når du opdager problemet, i kajakken.
  • Hvordan du forebygger afkøling - når du er kommet på land.
  • Hvilket udstyr du kan medbringe i din kajak, til at stoppe afkølingen af kolde personer.
  • Vigtigheden af at træne din opmærksomhed for at opdage de tidlige tegn på hypotermi, og reagere rigtigt i forhold til dig selv og andre kajakroere du er på tur med.


Beskrivelse:

Uanset om du ror om sommeren eller hele året rundt, er afkøling og hypotermi en reel risiko - og din hurtige indsats kan blive det der redder situationen. Temaet her tager dig igennem udstyr og arbejdsrutiner der kan stoppe afkølingen, og være med til at vende udviklingen, så en afkølet kajakroer får varmen igen.

Behandlingens første trin starter med hurtige tiltag du kan lave allerede imens du sidder i kajakken. Det er simpelt, men vigtigt: En tidlig og hurtig indsats kan gøre en stor forskel på hvor dyb afkøling du oplever.

Derefter fortsætter temaet med inspiration til en række oplagte muligheder du kan bruge, når du kommer op på stranden. Det er her du for alvor kan vende udviklingen og få genopvarmningen i gang.

Du får viden om det udstyr der ofte anvendes til at stoppe afkølingen af kolde kajakroere, og temaet giver dig eksempler på hvordan det bruges i praksis.

Temaet sætter også fokus på den opmærksomhed og viden der skal til, for at spotte de tidlige symptomer hos en afkølet kajakroer. Det øger dine muligheder for at sætte ind i tide og starte behandlingen - både til den kolde kajakroer, dig selv, og resten af gruppen når du er på tur med andre.


Temaet er relevant for dig, der vil kunne forebygge og behandle hypotermi / underafkøling, både for at kunne beskytte dig selv, og hjælpe andre kajakroere på tur. Er du instruktør eller turleder vil du nyde særlig godt af at kunne bruge den viden du får i dette tema.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk