Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Assisteret Grønlændervending - Introduktion

Assisteret grønlændervending er også kendt under andre navne

  • Eskimoredning (havkajak IPP-normen frem til maj 2020). Det kaldes den i videoen her.

  • Stævnredning eller på engelsk, Bow Rescue.

Uanset navn, er teknikken nøjagtig den samme!

I dette tema lærer du:

  • Vejen til en Assisteret grønlændervending  i 4 enkle trin

  • 2 teknikker der øger sikkerheden i assisteret grønlændervending

  • Viden om risiko-faktorer for personer og udstyr

  • Vejen videre til hand of god redninger

Beskrivelse:

Assisteret grønlændervending handler om at hjælpe en kæntret kajakroer tilbage på ret køl, uden at den kæntrede trækker sig ud af kajakken.

Temaet her viser dig hvordan du kan træne assisteret grønlændervending: Trin for trin bygger vi teknikken op, så du ser vejen fra de helt enkle, indledende øvelser, til den komplette redningsteknik. Og du får tips til at gøre redningen mere sikker, og gode råd til hvordan du undgår skader.

Hvad enten du er instruktør eller ror kajak for din egen fornøjelses skyld, er assisteret grønlændervending  en teknik der skaber muligheder og udvider komfortzonen. En assisteret grønlændervending  er ikke fysisk anstrengende når den udføres rigtigt, og den kan bruges både under tekniktræning og som et element i rulletræningen. 

Temaet er relevant for dig der vil træne og forbedre din tryghed under vand, og lære assisteret grønlændervending, både som redder og som den der er kæntret. 

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk